Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kevert sütemény csokoládémázzal recept

Kevert sütemény csokoládémázzal
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető


  • Hozzávalók egy 25*10 cm-es sütőformához:

    • 20 dkg porcukor
    • 20 dkg vaj
    • 20 dkg liszt
    • 1 cs vaníliás cukor
    • 4 nagyobb tojás
    • 2 tk sütőpor
    • 2 ek tejföl
    • 1 citrom reszelt héja és leve

    Mázhoz:

    10 dkg csokoládé (70 %-os)
    1 dl Meggle cukrászhab (habtejszín)
    1 tk vaj

    Elkészítése:

    A keverőtálba tegyük bele a porcukrot, a vaníliás cukrot, majd adjuk hozzá a puha vajat, a reszelt citromhéjat és citrom levet, majd keverjük simára. Ezután állandó keverés mellett, először adjuk hozzá a tejfölt, majd egyesével az egész tojásokat is (mindegyik tojással külön-külön keverjük simára).

    A lisztet keverjük össze a sütőporral, szitáljuk át, majd szintén állandó keverés mellett, kanalazzuk a keverékhez (egy sűrűbb masszát fogunk kapni).

    A sütőformát kenjük ki vajjal, majd lisztezzük ki. Ezután egyenletesen öntsük bele a masszát.

    Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten 50-60 perc alatt süssük tűpróbáig (én légkeverésnél 150 fokon, 50 percig sütöttem és a sütési idő felénél alufóliával letakartam, nehogy túlbarnuljon a teteje).

    A sütőből kivéve hagyjuk pár percig a formában, majd helyezzük rácsra és hűtsük ki teljesen.

    A vajat adjuk hozzá a tejszínhez, majd kevergetve melegítsük forráspontig. Ekkor vegyük le a tűzről, majd adjuk hozzá az apróra tördelt csokoládét és gyors mozdulatokkal keverjük simára, hogy éppen csak langyos legyen.

    Ezután csorgassuk rá a kihűlt süteményre, majd hagyjuk hogy teljesen megdermedjen.

    Tálalás előtt, éles késsel ízlés szerint szeleteljük fel, majd úgy kínáljuk. A sütemény tésztája jó szaftos, így pár napig finom és puha marad.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Szólj hozzá

    Őket is nézd meg!

  • Ajánlott cikkek