Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Francia diós krémes recept

Francia diós krémes
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
15 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető


  • Hozzávalók:
    Mézes laphoz:

    • 40 dkg finomliszt
    • 10 dkg porcukor
    • 1 ek méz
    • 10 dkg vaj
    • 2 tojás
    • 1 kávéskanál szódabikarbóna

    Diós piskótához:

    • 6 tojás
    • 15 dkg cukor
    • 3 evőkanál víz
    • 0,5 dl napraforgó olaj
    • 15 dkg rétesliszt
    • 0,5 tasak sütőpor
    • 15 dkg dió (darált)

    Krémhez:

    • 3 tojás sárgája
    • 2 tasak vaníliás pudingpor
    • 10 dkg kristály cukor
    • 7 dl tej
    • 12 dkg porcukor
    • 25 dkg margarin

    Elkészítése:

    A sütőt előmelegítem 190 fokra.

    A mézes lap hozzávalóiból közepesen lágy tésztát gyúrok. Kétfelé veszem és egymás után 2 lapot sütök egy 30*38 cm-es tepsi hátulján, egyenként 6-7 perc alatt.

    Francia diós krémes 001

    A diós piskótához a tojás sárgájákat habosra keverem 10 dkg cukorral, vízzel, olajjal és a dióval. A fehérjét a maradék 5 dkg cukorral kemény habbá verem, és óvatosan belekeverem a diós masszát, majd a sütőporral elkevert lisztet.

    Francia diós krémes 004

    Sütőpapírral kibélelt tepsibe (amin a lapokat sütöttem) öntöm a masszát és 180 fokos sütőben 25 perc alatt készre sütöm a piskótát. Tűpróbát végezzünk!

    A krémhez a tojás sárgájákat a 10 dkg kristálycukorral, tejjel és a pudingporral alaposan kikeverem, majd folytonos kevergetés mellett sűrűre főzöm.

    A margarint kikeverem a 12 dkg porcukorral, s ha kihűlt a krém, összedolgozom a kettőt.

    Francia diós krémes 010

    Az egyik mézes lapot tálcára teszem, a krém felét rákenem, erre jön a diós piskóta, amire a krém másik fele kerül.

    Végül a második mézes lappal befedem. A tetejét porcukorral szórom meg.

    Francia diós krémes 015

    Tipp:

    Érdemes előző nap elkészíteni, mert másnap szebben lehet szeletelni.

    Ebből a mennyiségből a szeletek nagyságától függően kb. 80 szelet sütemény lesz.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Szólj hozzá

    Őket is nézd meg!

  • Ajánlott cikkek