Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Feketeerdő szelet recept

Feketeerdő szelet
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
  • Hozzávalók:
    Tészta: (20*36 cm-es tepsihez)

    • 20 dkg liszt
    • 8 tojás
    • 20 dkg kristálycukor
    • fél cs sütőpor
    • 1 ek kakaópor (cukrozatlan)
    • 1 ek víz
    • kb 680 g magozott meggy (befőtt)

    Krém:

    • 2 dl tej
    • 2 ek liszt
    • 2 tojás
    • 1 cs vaníliás cukor
    • 25 dkg margarin (szoba hőmérsékletű)
    • 20 dkg porcukor
    • rumaroma (ízlés szerint)

    Tetejére:

    Kenéshez:

    • 5 dkg margarin (olvasztott)

    Elkészítése:

    Először a krémet készítjük el. A tejben csomómentesen elkeverjük a lisztet, a felvert tojásokat és a vaníliás cukrot.

    Folytonosan kevergetve addig főzzük, míg sűrű, pudingos állaga nem lesz. Többször átkeverve kihűtjük.

    A margarint a porcukorral és a rumaromával habosra kikeverjük, majd a már kihűlt pudinghoz keverjük és robotgéppel jól összedolgozzuk.

    Most a tésztát készítjük el. A tojásokat szétválasztjuk. A tojássárgáját a cukorral habosra kikeverjük, majd a tojásfehérjét pedig kemény habbá felverjük. A cukros tojássárgájába beleszitáljuk a sütőporral kevert lisztet, majd a kemény habbá felvert tojásfehérjét is belekeverjük.

    A tésztát kétfelé vesszük és az egyik felébe bele keverjük a kakaóport és a vizet (így lesz egy sárga és egy barna színű masszánk).

    A tepsi alját alufóliával kibéleljük, majd az olvasztott margarint egy ecset segítségével rákenjük. Erre rászórjuk a meggyet és először a barna, majd a sárga színű tészta ráöntjük és elsimítjuk.

    Előmelegített sütőben 180 fokon kb 20-25 percig sütjük (tűpróbát végezzünk!). A tepsiben hagyjuk kihűlni.

    Míg sül a tészta közben a habtejszínt felverjük kemény habbá.

    Ha megsült és kihűlt a tészta utána egyszerűen csak kifordítjuk a tepsiből és az alufóliát lehúzzuk róla (így ami eddig volt az alja, most az lesz a teteje). Visszatesszük a tepsibe vagy egy nagy tálcára. A tésztára először a krémet egyenletesen rákenjük, majd erre pedig a kemény habbá felvert tejszínt.

    Végül a tetejét megszórjuk csokis tortadarával vagy csokival. Hűtőbe tesszük és tálalás előtt felvágjuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Szólj hozzá

    Őket is nézd meg!

  • Ajánlott cikkek