Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Darás, meggyes rétes recept

Darás, meggyes rétes
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető


  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 1/2 kg liszt
    • 1 tojás
    • 10 dkg zsír
    • 175 g tejföl
    • 3,5 dl tej
    • 2,5 dkg élesztő
    • 2 evőkanál cukor
    • csipet só

    Töltelék:

    • 3 dl búzadara
    • 175 g tejföl
    • 5 evőkanál cukor
    • 2 tojás
    • 1 üveg magozott meggy

    Elkészítése:

    Töltelék:

    A darát a tejföllel elkeverjük, a tojássárgáját cukorral kikeverjük, a fehérjét habbá verjük, majd az összes hozzávalót óvatosan összekeverjük és végül a kinyújtott tésztán egyenletesen eloszlatjuk.

    Tészta:

    Az élesztőt langyos tej egy részében felfuttatjuk, a liszt közepébe tesszük a megkelt élesztőt. A maradék langyos tejbe keverjük a cukrot, a sót, 1 csapott evőkanál zsírt és a felvert tojásokat, majd összeverjük.

    A megmaradt langyos tejjel, tejföllel simára dagasztjuk, gyengébbre,mint más kelttésztákat. Mikor már szép hólyagos a tészta, lisztezett deszkára öntjük, 2 cipót formázunk, tetejüket langyos zsírral megkenjük és 35-40 percig pihentetjük meleg helyen, egy műanyag tállal letakarva.

    Egy abroszt liszttel megszórunk és a tésztát olvasztott zsírral lespriccelve, alányúlva és amilyen vékonyra tudjuk kinyújtjuk.

    Tejföllel elszórtan meglocsoljuk, ezután rátesszük a tölteléket, megszórjuk a lecsepegtetett meggyel. A felcsavarása két oldalról, az abrosz segítségével történik.

    Egy-egy rudat ketté vágunk és úgy tesszük a tepsibe. A végét összecsípjük, hogy ki ne folyjon a töltelék. Így lett 4 rúd darás rétesünk.

    Sütőpapírral bélelt tepsibe téve langyos zsírral megkenjük és minimum fél órát pihentetjük, végül 25-30 perc alatt készre sütjük. Porcukorral meghintve fogyasztjuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Szólj hozzá

    Őket is nézd meg!

  • Ajánlott cikkek