Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csokoládés-mogyoróvajas blondie recept

Csokoládés-mogyoróvajas blondie
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető


  • Hozzávalók:

    Blondie hozzávalói 18×27 cm-es tepsihez:

    • 10 dkg fehér csokoládé
    • 18 dkg mogyoróvaj
    • 15 dkg liszt
    • 2 tk sütőpor
    • 12 dkg vaj
    • 15 dkg barna cukor (por)
    • 2 cs vaníliás cukor
    • 1 db tojás (nagy)
    • csipet só

    Mascarponekrém hozzávalói:

    • 25 dkg mascarpone
    • 2 dl Meggle cukrászhab (habtejszín)
    • 3-4 ek porcukor
    • 2 cs vaníliás cukor

    Vajkaramell hozzávalói:

    • 10 dkg kristálycukor
    • 1 ek víz
    • 1 dl tejszín
    • 2,5 dkg vaj

    Elkészítése:

    Blondie elkészítése:

    A lisztet keverjük össze egy csipet sóval, és a sütőporral. A csokoládét vágjuk fel apróra.

    Egy keverőtálba tegyük bele a barna cukrot, a vaníliás cukrot, a vajat, a mogyoróvajat, és robotgéppel keverjük simára.

    Keverjük hozzá a tojást, majd szitáljuk hozzá a sütőporos lisztet, és szintén keverjük simára.

    Végül adjuk hozzá az apróra vágott csokoládét, majd egy keverőkanállal forgassuk össze.

    A tepsit béleljük ki sütőpapírral, majd öntsük bele a masszát. Ezután egy habkártyával egyenletesen simítsuk el.

    Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 25-30 percig. Ekkor még eléggé lágynak tűnik a tészta, de mire kihűl, éppen jó lesz az állaga. (én légkeverésnél 160 fokon, 25 percig sütöttem)

    A krém elkészítése:

    Ezután vegyük ki a sütőből, és a tepsiben hagyjuk langyosra hűlni, majd emeljük ki a papírral együtt egy rácsra, és hűtsük ki egészen.

    A mascarponét keverjük simára a porcukorral, és a vaníliás cukorral.

    A habtejszínt verjük fel kemény habbá, majd apránként, óvatosan keverjük hozzá a mascarponekrémhez.

    A teljesen kihűlt tésztára kanalazzuk rá a habos mascarponekrémet, majd tegyük be a hűtőbe ameddig a karamellt elkészítjük.

    A karamell elkészítése:

    Egy serpenyőbe tegyük bele a cukrot, adjuk hozzá a vizet, és kevergetve karamellizáljuk szép világos barnára, majd vegyük le a tűzről, majd adjuk hozzá a vajat, és keverjük simára.

    Tegyük vissza a tűzre, óvatosan öntsük hozzá a tejszínt, és kevergetve addig főzzük még besűrűsödik.

    Mielőtt a süteményre csorgatnánk, kevergetve hűtsük pár percig.

    Vegyük ki a hűtőből a süteményt, majd ízlés szerint csorgassuk rá a karamellt.

    Tálalás előtt ízlés szerint szeleteljük fel, és úgy kínáljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Szólj hozzá

    Őket is nézd meg!

  • Ajánlott cikkek