Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Zebrakocka recept

Zebrakocka
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
  • Hozzávalók:
    A tésztához:

    • 50 dkg darált háztartási keksz
    • 5 evőkanál kakaópor
    • 3 evőkanál Extra Jam (baracklekvár)
    • 1 evőkanál rum
    • 5 dkg vaj
    • 5 evőkanál porcukor
    • kb 3 dl tej

    A krémhez:

    • 3 dl tej
    • 3 evőkanál liszt
    • 1 teáskanál vaníliakivonat
    • 5 evőkanál porcukor
    • 5 dkg vaj
    • 15 dkg kókuszreszelék

    A tetejére:

    • 10 dkg étcsokoládé
    • 1 kávéskanál olaj

    Elkészítése:

    Először a krémet készítem el, mert annak hűlni kell. A lisztet simára keverem a tejjel, hozzáadom a kókuszreszelék felét és folytonos keveréssel sűrűre főzöm. Ha kihűlt, ízesítem a vaníliával, a cukorral és elkeverem a vajjal meg a maradék kókusszal.

    A tészta hozzávalóit összedolgozom annyi tejjel, hogy jól formázható masszát kapjak. Három részre osztom és porcukorral megszórt deszkán 20*30 cm-es lapokat nyújtok belőle. Az első lapot a tepsibe helyezem, erre kenem a krém felét, ráteszem a második lapot, majd a krém másik fele következik, végül a harmadik lappal befedem.

    Gőz fölött megolvasztom a csokoládét az olajjal és rákenem a sütemény tetejére. Néhány órára hűtőbe teszem, majd kockára vágva tálalom.

     

    A zebrakocka kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 319 kcal
    Fehérje: 7 g
    Szénhidrát: 42 g
    Zsír: 14 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Szólj hozzá

    Őket is nézd meg!

  • Ajánlott cikkek