Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csokis, lekváros keksz recept

Csokis, lekváros keksz
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
  • Hozzávalók kb 24 darabhoz:

    • 20 dkg búzaliszt
    • 5 dkg kukoricaliszt
    • 25 dkg vaj
    • 10 dkg porcukor
    • 2 cs vaníliás cukor
    • 5 dkg holland kakaópor
    • 5 dkg étcsokoládé
    • csipet só
    • a tetejére: Extra Jam (lekvár) és fehércsoki

    Elkészítése:

    A porcukorhoz adjuk hozzá a vaníliás cukrot és a puha vajat, majd keverjük jó habosra.

    Reszeljük hozzá a csokoládét egy nagyobb lyukú reszelőn, majd adjuk hozzá a kakaóport és keverjük alaposan össze.

    Ezután adjuk hozzá a kétféle liszt és a csipet só keverékét, majd keverjük, gyúrjuk össze (ha esetleg ragadna a tészta, akkor adjunk még hozzá egy kevés lisztet).

    Ezután a masszából nedves kézzel, formázzunk diónyi golyókat és helyezzük egymástól távolabb egy sütőpapírral bélelt tepsire, majd az ujjunkkal nyomjunk mindegyik közepébe egy mélyedést (bátran nyomjuk meg, nehogy sütés közben eltűnjön a mélyedés).

    Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 20-25 percig (én légkeverésnél 160 fokon, 20 percig sütöttem).

    A sütőből kivéve hagyjuk a tepsiben kihűlni (én amikor kivettem a sütőből, a forró tészta közepén lévő mélyedést még lenyomtam az ujjammal, hogy több lekvár férjen majd bele).

    A teljesen kihűlt kekszek mélyedésébe ezután kanalazzunk ízlés szerint lekvárt és csorgassuk meg olvasztott fehércsokoládéval.

    A csokis keksz nagyon finom omlós és nagyon jól illik hozzá a lekvár. Száraz, hűvös helyen több napig is tárolhatjuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Szólj hozzá

    Őket is nézd meg!

  • Ajánlott cikkek