link
Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Bársonyos kókusztekercs recept

Bársonyos kókusztekercs
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Drága
  • Hozzávalók:
    Keksztekercshez:

    • 50 dkg darált keksz
    • 20 dkg porcukor
    • 3 evőkanál holland kakaópor
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 2 evőkanál Extra Jam (baracklekvár)
    • 10 ml rumaroma
    • 1 adag lefőtt kávé
    • tej szükség szerint

    Piskótához:

    • 2*6 tojás
    • 2*5 evőkanál liszt
    • 2*6 evőkanál cukor
    • 2*2 evőkanál holland kakaópor
    • 1 csomag sütőpor
    • 2*50 ml olaj
    • 2*50 ml víz
    • piros ételfesték

    Töltelék a keksztekercshez:

    • 20 dkg margarin
    • 15 dkg cukor
    • 20 dkg kókuszreszelék

    Krém:

    • 1,3 l tej
    • 3 fehércsokis ízű pudingpor
    • 1 cs puncs ízű pudingpor
    • 60 dkg margarin
    • 70 dkg porcukor

    Elkészítése:

    Keksztekercs:

    A massza hozzávalóit összegyúrjuk, majd 4 felé vesszük. Kókuszreszelékkel megszórt alufólián 35 cm hosszúságúra nyújtjuk, mint a tepsi, amiben a piskótát sütjük.

    Kókuszos krém:

    A margarint a cukorral jól kikeverjük, ezt is 4 felé vesszük, majd a kinyújtott tésztára kenjük, megszórjuk kókuszreszelékkel és feltekerjük. Alufóliába csomagolva hűtőbe tesszük.

    Piskóta:

    5 tojást szétválasztunk és a fehérjéből 3 evőkanál cukorral kemény habot verünk. A sárgáját a maradék 3 evőkanál cukorral habosra keverjük, majd hozzáadunk 50 ml a vizet és olajat. Ezt a fehérjéhez óvatosan hozzákeverjük.

    5 ek lisztet 2 ek kakaóporral és fél cs sütőporral összekeverünk, majd a tojásokhoz szitáljuk és ezt is óvatosan elkeverjük benne. Piros ételfestékkel színezzük.

    Egy kb 25*35 cm-es tepsit sütőpapírral bélelünk, majd a masszát belesimítjuk és kb 25 perc alatt készre sütjük (tűpróbát végezzünk!).

    A maradék aéapanyagokból sütünk még egy piskótát, majd a lapokat kihátjük.

    Krém:

    1 l tejben sűrűre főzzük a fehércsokis ízű pudingot. 3 dl tejben felőzzük a puncs ízű pudingport, majd kihűtjük a pudingokat.

    A margarint a porcukorral habosra keverjük, majd 6 evőkanálnyit a puncs pudinggal a többit a fehércsokissal dolgozzuk össze.

    Összeállítás:

    A piskótát megkenjük a fehércsokis krém felével, majd arányosan elosztva ráhelyezzük a keksztekercseket.

    A tekercsek közti rést kitöltjük a puncsos krémmel és erre kenjük a maradék fehércsokis krémet. Ráhelyezzük a másik piskótalapot és megszórjuk porcukorral. 2-3 órát hűtőben pihentetjük.

    Szeletelésnél ügyeljünk rá, hogy minden szelet közepére jusson egy tekercs.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Szólj hozzá

    Őket is nézd meg!

  • Ajánlott cikkek