Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Árvácska szelet recept

Árvácska szelet
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
  • Hozzávalók:

    A tésztához:

    • 3 x 2 tojás
    • 3 x 5 dkg margarin
    • 3 x 10 dkg cukor
    • 3 x 10 dkg liszt
    • 3 x 1 késhegynyi szalalkáli
    • 3 x 0,7 dl tej
    • 1 kávéskanál kakaó
    • 2 teáskanál mandulaaroma + pár csepp zöld ételfesték

    A krémhez:

    • 5,5 dl tej
    • 2 csomag puncs ízű pudingpor
    • 20 dkg margarin
    • 10 – 15 dkg cukor

    Elkészítése:

    A tojások sárgáját a cukorral és a margarinnal habosra keverjük, hozzáadjuk a lisztet szalalkálit és a tejet, majd a habbá vert tojásfehérjéket.

    Az első rész marad sárga, a második részbe belekeverjük a kakaót, a harmadikba pedig a mandulaaromát. Sütőpapírral bélelt 24 x 16cm-es tepsiben megsütjük a három piskótánkat.

    Hagyjuk őket kihűlni.

    A pudingport a cukorral és a tejjel összekeverjük és folyamatos keverés mellett sűrűre főzzük.

    Ha kihűlt a krém, hozzákeverjük a puha margarint és megtöltjük vele a lapokat. Zöld lap, krém, sárga lap, krém, és végül a barna.Hűtőbe tesszük, hűlés után szeleteljük.

    Én porcukorral szórtam meg a tetejét. Jó étvágyat kívánok hozzá!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Szólj hozzá

    Őket is nézd meg!

  • Ajánlott cikkek