Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

3bit szelet recept

3bit szelet
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető


  • Hozzávalók: (18,5*27,5 cm-es süteménykerethez vagy 24 cm-es kapcsos tortaformához)

    Alaphoz:

    • 30 dkg darált háztartási keksz
    • 20 dkg olvasztott vaj vagy margarin

    Karamellhez:

    • 17 dkg barna cukor
    • 1,5 dl tejszín (minimum 30 %)
    • 6 dkg vaj

    Krémhez:

    • 5 dl tej (ha 2 dl-es tejszínt vettünk, akkor a maradékot ide hozzáadhatjuk)
    • 2 tojássárgája
    • 2 evőkanál cukor
    • 1 csomag vaníliás pudingpor (40 g)
    • 1 púpozott evőkanál liszt (kb 40 g)
    • 5 dkg vaj

    Tetejére:

    Elkészítése:

    Először a karamellt készítjük el, mert annak hűlnie kell. A hozzávalót egy edénybe mérjük és összeforrlajuk, majd mérsékelve a lángot, gyöngyözve főzzük 15-20 percig. Ennyi idő alatt a karamell be fog sűrűsödni és kissé sötétebb lesz a színe. Félretesszük és többször átkeverve langyosra hűtjük.

    Közben a vajat vagy margarint felolvasztjuk, de ne legyen meleg! A kekszet kimérjük és összekeverjük a vajjal/margarinnal. A kekszes massza felét az előkészített tortaformába vagy keretbe/tepsibe nyomkodjuk a kezünkkkel, majd a langyosra hűlt karamellt ráöntjük, hogy mindenhová jusson.

    5-10 percet pihentetjük, eközben a karamell megszilárdul annyira, hogy a maradék keszet ráteríthessük és egyenletesen elosztva rányomkodjuk.

    A krémhez a pudingporokat, cukrot és lisztet egy edénybe mérjük, hozzáadjuk a sárgákat, majd kevés tejet hozzáadva csomómentesre keverjük. A többi tejet is hozzáadjuk s sűrűre főzzük a krémet. Ekkor levesszük a tűzről és még forrón hozzáadjuk a vajat és addig kevergetjük, amíg az elolvad.

    A langyosra hűlt krémet eloszlatjuk egyenletesen a kekszes-karamelles réteg tetején és hűtőbe tesszük.

    Közben a tejszínt felverjük és rásimítjuk a krém tetejére, majd az egészet visszatesszük pár órára a hűtőbe.

    Kivesszük a süteményt, csokit reszelthetünk rá, majd ízlés szerint felvágjuk és tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Szólj hozzá

    Őket is nézd meg!

  • Ajánlott cikkek