Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák
  • Barackos házi szaloncukor

    Nincs kép
    Nehézségi szint:
    Nincs adat
    Elkészítési idő:
    Nincs adat
    Mennyiség:
    Nincs adat
    Mennyibe kerül?
    Nincs adat
  • Hozzávalók

    • • 1/2 kg cukor
    • • 2 dl víz
    • • baracklekvár
    • • pár csepp citromlé

    Elkészítse: Fél kiló cukrot felteszünk főni két deci vízzel. Addig főzzük kevergetve, amíg hólyagos és átlátszó nem lesz. Ekkor ujjpróbát veszünk, úgy, hogy a mutató- és hüvelykujjunkat hideg vízben lehűtjük, ezzel csípünk a keverőkanálban lévő masszából. Ha 2-3 cm hosszú, nyúlós szálak képződnek a megnyitott ujjak között, akkor kész. Keverjük a péphez a pár csepp citromlével lazított baracklekvárt. Langyosítsuk meg, hogy jól kenhető legyen, és hideg tálcán simítsuk el 1,5-2 cm vastagságban. Amikor megdermedt a cukor és már vágható, akkor vizes késsel vágjuk kis téglalap vagy formákra.

    Az elkészült szaloncukrot csokoládébevonóval is bevonhatjuk. Vágjunk méretre selyempapírt és színes csomagolókat, rojtozzuk be a szélét és – ha már jól kihűltek – csomagoljuk be a cukorkákat. Ugyanezzel az eljárással készíthetsz darált dió vagy mogyoró hozzáadásával diós vagy mogyorós, narancsaromával narancsos, málnadzsemmel málnás szaloncukrot is.

    Hozzáadom a receptfüzethez
  • Ajánlott cikkek

    Mondd el a véleményed!

    comments powered by Disqus

    A kategória legjobb receptjei