Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

10 nyári egytálétel, amit el kell készítened júliusban

Dátum: 2017-07-13 / Írta: Budai István / Látták: 79453 /

Nem csak finomak, de egészségesek is! Próbáld ki mind!



  • 1. Brokkolis csirkemell

    brokkolis

    Hozzávalók:

    1. 2 nagy szelet csirkemell filé
    2. 6-7 darab brokkolirózsa
    3. fűszerek: só, bors, szerecsendió ízlés szerint, 1 teáskanál fűszerpaprika
    4. 2 ek tönkölyliszt
    5. 2 dl tej
    6. 5 dkg vaj
    7. 1 evőkanál olaj
    8. 6-8 dkg reszelt trappista sajt
    9. 2 szelet paradicsom
    10. csipetnyi szódabikarbóna
    11. petrezselyemzöld a tálaláshoz

    A recept ide kattintva folytatódik >>>

    2. Rakott kelkáposzta

    rakottkel

    Hozzávalók:

    1. 1 fej kelkáposzta( 1,5 kg körüli)
    2. 50 dkg darált sertés hús
    3. 1,5 dl jázmin rizs
    4. 3,5 dl 12 %-os tejföl
    5. 1 fej vöröshagyma
    6. 1 gerezd fokhagyma
    7. néhány szelet tévé és kápia paprika
    8. 3-4 db koktél paradicsom

    A recept ide kattintva folytatódik >>>

    3. Mediterrán töltött csirkemell

    mediterran

    Hozzávalók:

    1. 1 egész csirkemellfilé
    2. 4 sonkás medvesajt
    3. 8 mini mozzarella golyó
    4. 1 lila hagyma
    5. 3-4 szárított paradicsom
    6. 3-4 szelet friss paradicsom
    7. bazsalikomlevél ízlés szerint
    8. grill fűszersó
    9. só ízlés szerint
    10. 2 ek olívaolaj
    11. 1 dl rosé bor

    A recept ide kattintva folytatódik >>>

    4. Mozzarellás karfiol

    mozzarellas

    Hozzávalók:

    1. 1 kisebb karfiol (500 gramm)
    2. 2 dl 12%-os tejföl
    3. 1 dl joghurt
    4. 1 csomag mini mozzarella
    5. 3 ek reszelt füstölt, csípős paprikás sajt
    6. 1 tojás
    7. 2 ek zsemlemorzsa
    8. 1 ek olaj
    9. só ízlés szerint
    10. 1 csipetnyi citromsó
    11. 1-2 koktél paradicsom

    A recept ide kattintva folytatódik >>>

    5. Sajtos-zöld fűszeres csirkesült

    zoldfuszeres

    Hozzávalók:

    1. egy egész csirkemell filé
    2. 3 db light Medve sajt
    3. 2 teáskanál kókuszzsír
    4. 1 evőkanál olívaolaj

    A recept ide kattintva folytatódik >>>

    6. Zöldségágyon sült csirke

    sulcsirke

    Hozzávalók:

    1. 4 db csirkecomb, fél csontos csirkemell
    2. 4-5 db krumpli
    3. 2 db alma
    4. 2 db sárgarépa
    5. fűszerek: só,bors,őrölt kömény
    6. zöld fűszerek:kakukkfű,majoránna
    7. 2 tk mustár
    8. 2+1 ek olívaolaj
    9. 1 dl húsleves, vagy zöldségalaplé

    A recept ide kattintva folytatódik >>>

    7. Sajtos gombás pulykaszelet

    sajtosgombas

    Hozzávalók:

    1. 5 szelet pulykamellfilé
    2. 1 zöldhagyma
    3. 2 szelet sárga paprika
    4. néhány karika kápia paprika
    5. 4 nagy csiperke gomba
    6. petrezselyemzöld
    7. 2 szál zöld fokhagymaszár
    8. bors
    9. 15 dkg sajt (ementáli, füstölt Karaván, parmezán)
    10. 2 ek olaj + 1 ek olívaolaj
    11. 1 tk édes nemes  pirospaprika
    12. 1 púpozott ek rozsliszt
    13. 1 cl konyak

    A recept ide kattintva folytatódik >>>

    8. Citromos lazac

    lazac

    Hozzávalók:

    1. 2 lazacfilé
    2. 3-4 citromkarika
    3. frissen facsart citromlé
    4. zöld kapor (vagy szárított)
    5. 2 diónyi vaj
    6. 2 ek olívaolaj (vagy napraforgóolaj)
    7. frissen őrölt bors
    8. 1-2 koktél paradicsom
    9. 3-4 szelet paprika

    A recept ide kattintva folytatódik >>>

    9. Csomboros, hagymás csirkemáj

    csomboros

    Hozzávalók:

    1. 0,5 kg csirkemáj
    2. 1 póréhagyma( ha nincs akkor 2 közepes vöröshagyma, vagy zöldhagyma, abból legalább 4 db)
    3. 1 paprika
    4. 4-5 koktél paradicsom,vagy egy közepes nagyságú paradicsom
    5. bors
    6. csombor 3-4 csipetnyi (borsikafű)
    7. 2 cl konyak, vagy ha nincs akkor bor
    8. 2 evőkanál olaj

    A recept ide kattintva folytatódik >>>

    10. Duplán sajtos csirkemell

    duplansajtos

    Hozzávalók:

    1. 2 nagy csirkemell filé
    2. 2 szelet (kb 5 dkg) fetasajt
    3. 6 szelet mozzarella
    4. egy csokor kapor
    5. két evőkanál olívaolaj
    6. diónyi vaj
    7. 4 szelet bacon
    8. fél tasak finomfőzelék alap
    9. petrezselyemzöld
    10. lestyán
    11. 4-5 koktélparadicsom
    12. só, bors
    13. 1 dl édes (Tokaji Szamorodni) bor
    14. 1 zöldhagyma

    A recept ide kattintva folytatódik >>>

    Tetszett? Kattints ide és nézd meg a szerző többi receptjét is! 

    Szólj hozzá

    Ajánlott cikkek