Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Lengyel sós uborka recept

Lengyel sós uborka
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó
  • Hozzávalók:

    • 10 kg uborka
    • kb. 5-6 csomag kapor
    • 5-6 fej fokhagyma
    • kb. 8 liter forralt, meleg víz
    • 8 ek só (minden literhez egy ek sót kell számolni)

    Elkészítése:

    Az uborkát megtisztítjuk, a rosszakat kiválogatjuk, és alaposan megmossuk. (Lehetőleg egy kis konyhai kefével átkeféljük.)

    Ezután legalább 2 órán keresztül bő vízben áztatjuk.

    Közben megtisztítjuk a fokhagymát, megmossuk a kaprot, és nagy darabokra vágjuk. Az üvegeket is megmossuk teljesen tisztára, de nem kell őket kifőzni, vagy sterilizálni.

    Ha letelt az idő, forralunk vizet, és literenként 1 ek sóval összekeverjük.

    Az üvegekbe először egy kis kaprot, 2-3 gerezd fokhagymát, majd egy sor uborkát, majd megint egy kis kaprot és 1-2 fokhagymát rakunk. Szépen így megtöltjük az üvegeket, és a végén felöntjük a meleg sós vízzel. Vigyázzunk, ne legyen a víz túl forró, de még meleg legyen. Azonnal bezárjuk az üvegeket.

    48 órára meleg helyre tesszük őket, de ne érje a tűző nap. Tehát meleg, de árnyékos helyre kerülnek. Két nap után be lehet tenni a kamrába, vagy pincébe.

    Amit felbontunk, egy pár nap alatt elfogyasztandó, és a hűtőben tárolandó.

    Tipp:

    Télre eltehető, tartósítószer nélküli, az íze hasonlít a kovászos uborkához.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Szólj hozzá

    Őket is nézd meg!

  • Ajánlott cikkek